×

Change Language

FI EN
×
×

Fysioterapia

Fysioterapia

Meille voit tulla terapiaan SiunSote:n maksusitoumuksella ja palvelusetelillä, vakuutusyhtiön maksusitoumuksella sekä Kelan kuntoutuspäätöksellä (Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Fysioterapiassa käytettävissä on monipuoliset terapiatilat, laitteisto ja kuntosali. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia
Tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia keskittyy kehon erilaisten kiputilojen, toiminta- ja liikehäiriöiden ja vammojen tutkimiseen sekä hoitoon. Huolellisen haastattelun ja kliinisen tutkimisen avulla pyritään selvittämään toimintakyvyn rajoitteiden ja kehon oireiden taustaa ja syitä. Löydöksien perusteella valitaan asiakkaalle soveltuvat fysioterapeuttiset hoidot ja menetelmät. Hoitoon sisältyy tarpeen mukaan erilaisia niveliin/pehmytkudoksiin vaikuttavia manuaalisia käsittelytekniikoita, kipuhoitoja, liikeharjoituksia, oman harjoitusohjelman laatimista ja neuvontaa. Meillä on sopimus KELAn kanssa sairasvakuutuksen valtakirjamenettelystä eli vähennämme suoraan KELAn korvauksen lähetteellä käytyjen hoitojen hinnoista.

McKenzie-terapia (MDT-terapia)
Mekaaninen diagnostisointi ja terapia (MDT) on kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja hoitomenetelmä. MDT-terapiassa tutkitaan ja luokitellaan oire, suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma sekä ennaltaehkäistään oireiden uusiutumista. MDT on monipuolinen lähestymistapa, jonka avulla voidaan saavuttaa erittäin hyviä hoitotuloksia. Sitä käytetään erityisesti selkärangan ja raajakipujen tutkimiseen ja hoitamiseen, etenkin välilevyongelmissa.

 
Aikuisten neurologinen fysioterapia
Neurologinen kuntoutus on suunnattu asiakkaille, joilla on erilaisia keskus-ja ääreishermoston sairauksia tai oireita. Fysioterapian tavoitteena on kuntoutujan toimintakyvyn turvaaminen ja parantaminen. Fysioterapian sisältönä on päivittäisten toimintojen ja liikkumisen uudelleen oppiminen, kehon tunnistaminen, liikkuvuuksien ja lihasvoimien ylläpito ja palauttaminen. Harjoittelu toteutetaan ja suunnittellaan yhteistyössä lähettävän tahon, omaisten, avustavan henkilökunnan sekä muiden terapeuttien kanssa. Kuntoutus voidaan toteuttaa liikkeen tiloissa, kotikäynteinä tai allasterapian muodossa. Aikuisten neurologista fysioterapiaa voidaan toteuttaa sairaanhoitopiirin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella sekä Kelan vaativana lääkinnällisenä kuntotuksena. Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapioiden palvelukuvausta pääset lukemaan tästä.

Lasten fysioterapia
Lasten fysioterapia on lääkinnällinen kuntoutusmuoto, jonka avulla pyritään lapsen liikkumis- ja toimintakyvyn parantamiseen ja/tai turvaamiseen. Se on arviointiin, tutkimiseen ja suunnitteluun perustuvaa harjaannuttamista ja oppimista sekä lapsen, perheen ja toimintaympäristön ohjausta.

Olemme palveluntuottajana Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen lasten ja nuorten fysioterapiassa. Lasten ja nuorten fysioterapeutteina toimivat Saara Salmela ja Sari Vänskä. Terapia voidaan toteuttaa liikkeemme tiloissa, koti-, päiväkoti- tai koulukäyntinä. Kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama. Kuntoutujan etuudet maksaa Kela. Lasten ja nuorten palvelukuvausta pääset lukemaan tästä.

 

 

Tutustu hinnastoon

Hinnastoon