×

Change Language

FI EN
×
×

Faskiamanipulaatio® (Stecco)

Faskiamanipulaatio® (Stecco) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon kehittämä menetelmä. Faskiamanipulaatio perustuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.

Hoidon tarkoitus on tunnistaa faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen tai kipuun. Kivuliaan tai rajoittuneen liikkeen löydyttyä, tunnistetaan paikallinen faskiassa oleva alue, jota manipuloimalla voidaan palauttaa liikkuvuus ja kivuttomuus.

Faskiamanipulaatiota käytetään muun muassa tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvissä toimintahäiriöissä, leikkausten ja vammojen jälkitilojen hoidossa, ilman ”syytä” esiintyvissä kiputiloissa, pitkittyneiden vaivojen paranemisen nopeuttamisessa sekä urheiluvammojen parantamisessa.

Faskia yhdistää kudoksia ja lihaksia toisiinsa sekä toimii välittävänä kudoksena nivelten yli. Faskia on sidekudosverkko kaikkialla ihmisessä. Faskiakudos on todella tiheään hermotettu , ja sen tärkein tehtävä on liikkeen säätely, koordinaatio, tasapaino ja voimansiirto.

Faskia on rakenteeltaan kolmekerroksinen ja näiden kerrosten tulisi liukua toisiinsa nähden. Faskiakerrokset voivat liimautua toisiinsa tulehduksen, liian rasituksen tai arven vuoksi, joista voi seurata ongelmia voimantuotossa ja tasapainossa, liikerajoituksia sekä kipua paineeseen reagoivien hermopäätteiden ärtyessä.

On syytä epäillä ongelmia faskian toiminnassa, jos on kipu, liikerajoite tai voimantuotto-ongelma, mille ei löydy selitystä. Oire, mihin mikään ei tunnu auttavan. Näissä tapauksissa taustalta löytyy usein faskian ongelma.

Ongelmia voi hoitaa faskiamanipulaatioon erikoistunut fysioterapeutti, joka pystyy toteamaan ongelman ja käsittelemään sitä manuaalisesti. Hoidon tavoite on saada kalvokerrokset irti toisistaan ja liukuminen vapaaksi.


Varaa aika faskiamanipulaatioon puhelimitse tai nettiajanvarauksen kautta.

 

 

Tutustu hinnastoon

Hinnastoon